Dovolená

…to sladké slůvko, které vyslovujeme s láskou a očekáváním po celý rok, kdy se na ni tolik těšíme, plánujeme a s nostalgií vzpomínáme na tu loňskou, která už je dávno pryč.

A když potom ty vytoužené dny zaslouženého odpočinku konečně nastanou, snažíme se je využít naplno, aby ani chvíle z tohoto přesně vyměřeného času  nebyla promarněna. Poznáváme nová, často exotická místa, vstřebáváme spoustu krásných zážitků, obdivujeme vše, co se nám nabízí, hledáme stále nové a nové prožitky, které nám mají zajistit pocit štěstí a spokojenosti.

Ale ruku na srdce. Nezapoměli jsme v tom shonu volných dní na něco? Jsme i v tyto dny schopni se zastavit, ztišit se a velebit a chválit Hospodinovo jméno? Nezapomínáme na to, že je to On, který nám dává požehnání do každého nového dne, že je to On, z jehož milosti můžeme všechny ty krásné chvíle prožívat?

Proto se v tom našem úprku za dobrodružstvím chvíli zastavme a poděkujme Pánu za všechno, co nám stále dopřává. Poděkujme za jeho lásku, trpělivost a milost. Poděkujme za hojnost všech darů, kterými nás zahrnuje. A On nám zcela jistě na naši další cestu požehná.

bar

Můžete sledovat každou odpověď na tento příspěvek službou RSS 2.0. Odpovědi nejsou nyní dostupné, ale můžete využít trackback z vašeho vlastního webu.

23 Komentáře »