Jiří Zmožek – PŘÍBĚH LÁSKY

Před několika týdny jsme měli možnost navštívit muzikál pana Jiřího Zmožka, nazvaný PŘÍBĚH LÁSKY, která změnila svět (o apoštolu Pavlovi a ztraceném synu Démasovi), jenž se konal v kapli sv. Barbory v Rudici u Blanska. Tak se tam vydala část rady starších, vedená br.farářem. A věřte, že to byl úžasný zážitek. Nejen kulturní, ale hlavně duchovní. A proto jsme se rozhodli, že pana Zmožka pozveme k nám do Prostějova, abychom i vám všem umožnili prožít na vlastní kůži sílu jeho projevu. Termín je ještě v jednání, budete včas upozorněni a rozhodně si koncert nenechte ujít.

Pana Jiřího Zmožka všichni známe nejen jako zpěváka vlastních písní (Už mi lásko není 20 let, aj.), ale hlavně jako skvělého skladatele, z jehož pera  vycházel jeden hit za druhým pro naše přední umělce – Karla Gotta, Helenu Vondráčkovou, Hanu Zagorovou a další.

Jaké bylo naše překvapení, když jsme zjistili, že tento úžasný člověk, který by mohl lehce zaplnit každý koncertní sál a za velké peníze zpívat a hrát své hity, se před pár lety zřekl svého ,,starého života“ a rozhodl se zcela oddat službě našemu Pánu a formou svých písní a kázání hlásá evangelium všude, kam přijede. A lidé jsou nadšení. Nejen v Čechách a na Moravě, ale i na Slovensku, kde vystupuje velice často a místo sálů v kulturních domech dnes plní kostely. Katolické, evangelické, všechny. Nerozlišuje.

Je to člověk nesmírně pokorný, laskavý, moudrý a zcela oddaný svému poslání, k němuž byl povolán – hlásání Božího Slova.

A je to tak veliký a silný zážitek, že i vy řeknete – ANO, toto chci a musím také dělat. Nepotřebujete k tomu vůbec nic. Nebude vás to stát ani korunu. Potřebujete k tomu jen své nadšení a touhu to dělat.

Že to neumíte, že nevíte jak? Že nemáte schopnost hlásat? Ale máte, všichni ji v sobě máme ukrytou. Prosme za tuto schopnost a ona nám zcela jistě v hojné míře bude dána. Protože Pán nás potřebuje. Každého z nás.

Tak tedy pojďme a hlásejme. Nenechávejme si své svědectví pro sebe, šiřme evangelium, ať se ta radostná zvěst dostane ke všem potřebným. Vždyť je to naše poslání a povinnost. A těch potřebných je opravdu mnoho.

bar

Můžete sledovat každou odpověď na tento příspěvek službou RSS 2.0. Odpovědi nejsou nyní dostupné, ale můžete využít trackback z vašeho vlastního webu.

16 Komentáře »