Diecézní Den generací 2014

Diecézní Den generací v Brně, v sobotu 31. května 2014

Tři dny před setkáním lilo jako z konve, fučelo a nic nenasvědčovalo tomu, že je máj – lásky čas. Asi jsme se měli vžít do tématu, které jsme na letošní diecézní setkání v Brně zvolili – Noemova archa. Naštěstí nepršelo čtyřicet dní a nocí.Ale znáte to.

Když se něco nedaří, tak se přidají další „nezdary“. Pár dní před setkáním tomu bylo stejně. Ozval se „mim“, že si zlomil ruku a nemůže vystupovat. Zdravotní klauni hráli divadla a také nemohli.Byl čtvrtek večer a nikdo se neozýval, že přijede. Vše nasvědčovalo tomu, abychom akci zrušili. V hlavě mi běžela slova přísloví (3, 5): „Důvěřuj Hospodinu celým srdcem, na svou rozumnost nespoléhej“ a „Nepochybuj a věř“ ( J 20, 27b).  Tak jo, Bože, jak chceš, aby to bylo? A najednou se všechno rozběhlo.  Paní Radka se svým malým divadlem souhlasila, že přijede, i když je to narychlo. V sobotu ráno se obloha rozjasnila na nebeskou modř a už chyběla jen ta duha.                                                                                                                                                       Děti i dospělí se sešli a skutečně se pobavili. A myslím, že jsme si to setkání užili všichni – i paní herečka, i miminko, i místní černý pes.

Tak nevím. Příště asi zvolíme lepší téma. Co takhle třeba „O Jonášovi“?

Krásný a požehnaný čas.

A nezapomeňte spoléhat vždy na Hospodina!

iv.

Můžete sledovat každou odpověď na tento příspěvek službou RSS 2.0. Odpovědi nejsou nyní dostupné, ale můžete využít trackback z vašeho vlastního webu.

14 Komentáře »