- CČSH Prostějov - http://www.ccsh-pv.cz -

Děti nám zachránily svět! Světová vědecká konference dětí zdárně ukončena !

Posted By iv On 27.8.2016 @ 12:35 In Aktuality, Články | Comments Disabled

( aneb „Jaký byl letošní tábor ?“)

Ano, ano. Letní vědecká konference, která se konala pro skupinu vybraných vědců – 25ti dětí z Brněnské diecéze CČSH , byla úspěšná.

„Vědci“ zachránili náš svět. Tedy spíše všechno, co potřebuje lidstvo k životu: čistou vodu, čistý vzduch i přírodu se vším, co v ní přebývá. A že to byl dramatický týden plný nečekaných zvratů a ohrožení pohromami – jako například hynutí včel, vymírání dobytka, úplná ztráta zdrojů vody a další – se můžete podívat v rubrice „fotky 2016″. Děti, vlastně pardon, „vědci“ řešili velmi náročné úkoly i technického rázu; museli třeba vytvořit poutače a videoklipy pro informování o hrozících pohromách. Žádná legrace. Zejména tehdy, když zjistili, že veškerá technika ( počítače, mobilní telefony, i- pody, videa atd.) přestává sloužit člověku, ale slouží najednou sama sobě, a tím se role úplně přehodily. Služebníkem techniky se najednou stal člověk. Veškerá technika nám začala vládnout a diktovat svá pravidla. Nebyla najednou  žádná energie světelná ani tepelná. A to byl teprve začátek.

No, nebudu vás napínat – „naši vědci“zvládli všechno na výbornou. Ale byly to nervy, to vám řeknu!

Odměna byla zasloužená. Závěrečná párty s rautem, večerním promítáním filmu “ v peřinkách“ a se zmrzlinou k tomu – no řekněte sami, nejsou báječní?

Takže až se ráno probudíte do nového dne, nezapomeňte našemu Pánu poděkovat za svoje děti – jsou ochotné náš svět chránit za všech okolností.

Krásné a požehnané dny přejí vedoucí tábora „Vápenná“ : Kuba, Máňa, Víťa a Lucka

iv.


Article printed from CČSH Prostějov: http://www.ccsh-pv.cz

URL to article: http://www.ccsh-pv.cz/2016/08/deti-nam-zachranily-svet-svetova-vedecka-konference-deti-zdarne-ukoncena/

© 2009 CČSH Prostějov